Rockwave 2007 memories

Τέλειωσε κι αυτό! Μετά από αναμονή αρκετών μηνών και αγωνία για την ποιότητα της διοργάνωσης, το Rockwave Festival 2007 έφτασε εχθές το βράδυ στο τέλος του, μετά από μία μεγαλοπρεπή εμφάνιση των Metallica.

Είχα την τύχη (ή την ατυχία, όπως θέλετε πάρτε το…) να παρακολουθήσω τις δύο από τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ! Είχα αγοράσει εισιτήριο μόνο για την 2η ημέρα, αυτήν που συμμετείχαν οι αγαπημένοι μου Anathema (ναι εντάξει ήταν και οι Heaven and Hell, οι Iced Earth, οι Dream Theater και οι Kinetic…). Κάποιες γνωριμίες όμως και κάποιες συγκυριακές συναντήσεις μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω και την 3η μέρα (άλλο που δεν ήθελα…) δωρεάν και στις «ακριβές» θέσεις κοντά στη σκηνή…!

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι σίγουρα πρωτόγνωρο για μένα που έχω την αίσθηση ότι πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αν και δεν είμαι «συναυλιάκιας» και μπορεί να λέω και βλακείες… Υπήρχαν τρεις κατηγορίες εισητηρίων: PL1 (τα πιο ακριβά), PL2 (τα «μεσαία»), και PL3 (τα φθηνά). Εντάξει τα PL1 ήταν πάνω σε πλαγιά, αριστερά και δεξιά στη σκηνή με τραπέζια και καρέκλες. Αν ήθελες χαϊλίκια, πλήρωνες και άραζες. Τσάμπα τα λεφτά είναι η γνώμη μου, αλλά έστω. Τα PL2, τα οποία είχαν μια διαφορά στην τιμή της τάξης των 20 ευρώ με τα PL1, σου έδιναν πρόσβαση σε περιφραγμένο με κάγκελο (!) χώρο ακριβώς μπροστά στη σκηνή. Την 2η μέρα που ο κόσμος ήταν αισθητά λιγότερος από την 3η ο περιφραγμένος χώρος ήταν τόσο μικρός που αναρωτιόσουν γιατί να πληρώσεις 20 ευρώ παραπάνω όταν η απόσταση σκηνής και κάγκελου ήταν 10 μέτρα; Μάλιστα ο τραγουδιστής των Anathema (που έπαιξαν μέρα μεσημέρι, πριν γεμίσει ο χώρος με κόσμο) απόρησε για την ύπαρξη αυτού του κάγκελου λέγοντας «What the fuck is this?» και προτρέποντας το κοινό να πλησιάσει… Εχθές όμως που έγινε το σώσε με τους Metallica το καγκελάκι βρισκόταν 25-30 μέτρα απ’τη σκηνή! Σε απλά ελληνικά όποιος βρισκόταν απ’έξω δεν έβλεπε την τύφλα του!

Τελειώνω μ’αυτά όμως και περνάω ευθύς αμέσως στην ανασκόπηση των δύο ημερών.

Ημέρα 2η (1 Ιουλίου) :

Καθυστέρηση στην είσοδο κατά περίπου μία ώρα για «τεχνικούς λόγους», γεγονός που δεν επέτρεψε στους Kinetic (κατά κύριο λόγο) και στους Anathema (δευτερευόντως) να παίξουν όσο θα ήθελαν.

Ξεκινάμε με Kinetic. Ελληνικό συγκρότημα (Progressive/Death Metal) με γυναίκα και άντρα στα φωνητικά. Δε μου άρεσε, πολύ φασαρία για τα αυτιά μου! Η κοπέλα, ή δεν ήταν στη μέρα της ή έχει κάνει μεγάλο λάθος που έγινε τραγουδίστρια. Έπαιξαν μόλις 2-3 τραγούδια λόγω της καθυστέρησης που προανέφερα.

Συνεχίζουμε με Anathema. Ξεκίνησαν με Doom/Death Metal και σιγά-σιγά εξελίχθηκαν σε Atmospheric Rock. Πλήρωσα 50 ευρώ για να τους δω για πρώτη φορά από κοντά. Δυστυχώς πολλοί εξωγενείς παράγοντες συντέλεσαν στο να μην το ευχαριστηθώ καθόλου, αλλά έπρεπε να το είχα φανταστεί… Τους απαριθμώ:

 1. Ντάλα ήλιος και ζέστη που σε κάνει να νιώθεις σαν κοτόπουλο και εσένα και τους καλλιτέχνες,
 2. Σχεδόν μηδενική προσέλευση κόσμου καθώς ήταν νωρίς και το Terra Vibe ακόμα γέμιζε και
 3. Περιορισμός χρόνου που δεν τους άφησε να παρουσιάσουν ένα σετ όπως θα το ήθελαν («We’re sorry but we don’t have enough time» μας έλεγαν)

Γενικά, άφησαν την εντύπωση ότι είχαν ξενερώσει από τη διοργάνωση που τους έβγαλε στη σκηνή με 100 άτομα μπροστά τους να λιώνουν απο τη ζέστη και χωρίς αρκετό χρόνο για να παίξουν. Το συμπέρασμα μου είναι ότι πρέπει να τους δω σε κλειστό χώρο, βράδυ και με φαν αποκλειστικά δικούς τους και τότε δεν θα απογοητευτώ καθόλου!

Τρίτοι στη σειρά οι δημοφιλείς στην Ελλάδα Iced Earth (Power/Thrash Metal). Δεν σταμάτησαν να τα σπάνε στη σκηνή. Εννοώ τα νεύρα μου! Ενώ ξέρω και κάποια πιο αργά και μελωδικά κομμάτια τους, δεν έπαιξαν κανένα από αυτά και περιορίστηκαν στο νταβαντούρι που πάντως δε φάνηκε να δυσαρεστεί τους λάτρεις του head-banging! Χωρίς να είμαι ούτε φαν ούτε γνώστης, διαισθάνομαι ότι ευχαρίστησαν το κοινό τους.

Ακολούθησαν οι Dream Theater (Progressive Metal). Τους είχα δει πριν πολλά χρόνια σε live σε παλιότερο Rockwave, πριν μεταφερθεί στο Terra Vibe. Τότε μου είχαν φανεί σχετικά καλοί. Φέτος δε μου άρεσαν καθόλου. Διαθέτουν δύο από τους πιο πολυβραβευμένους μουσικούς της metal σκηνής, τον κιθαρίστα John Petrucci και τον drummer Mike Portnoy (το παλμαρέ τους μπορείτε να το δείτε πατώντας στα link που έχω βάλει). Δεν αντιλέγω, είναι όντως καλοί μουσικοί, αλλά το θέμα δεν είναι να επιδεικνύεις τη βιρτουοζιτέ σου ή το πόσο γρήγορα μπορείς να παίξεις…Το θέμα είναι να παίζεις μουσική, κάτι που αυτοί δεν κάνουν στα περισσότερα κομμάτια τους! Και πάλι δεν είμαι φαν, αλλά δε νομίζω ότι ξετρελάθηκαν και πολλοί μ’αυτους, παρόλο που έχουν αρκετό κοινό στην Ελλάδα.

Και τέλος οι Heaven and Hell ή αλλιώς Black Sabbath the Dio years! Πρωτοπόροι στο Heavy/Doom Metal με τραγουδιστή τον αειθαλή Ronny James Dio στη θέση του Ozzy Osbourne. Τι να πω; Φοβερά σκηνικά και ατμόσφαιρα, πολυ καλή μουσική (και μουσικοί…) και ο Dio απλά απίστευτος στα 65 του χρόνια!!! Οι κύριοι έβαλαν τα γυαλιά σε πολλά σύγχρονα metal συγκροτήματα και απέδειξαν πως δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Είμαι σίγουρος ότι ενθουσίασαν τους μαθουσάλες του rock και του metal όπως και κάτι πιτσιρικάδες σαν κι εμένα!


Ημέρα 3η (3 Ιουλίου) :

Τσάμπα είσοδος συνεπώς πέρασα μια χαρά γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κλαίω τα λεφτά μου ό,τι και να γινόταν! Κατά σειρά εμφάνισης λοιπόν:

Dirt Spawn Disease. Έλληνες κι αυτοί. Δεν έχουν βγάλει ακόμα δίσκο, αλλά μας ενημέρωσαν ότι βγαίνει το Σεπτέμβρη. Αυτό είναι που λένε ότι κατακλυζόμαστε από περιττές πληροφορίες! Τι παίζουν αυτοί; Θα αντιγράψω αυτό που λένε στο site τους και όποιος καταλάβει κατάλαβε… Four normal guys holding their ground inside a labyrinth where Experimental Hardcore, Metalcore, Sludge, Stoner, Rock, raw and non-cliched heavy metal music are mixed together and covered with a unique melodic taste. Αυτά…

My Dying Bride (Death/Doom Metal). ΘΕΟΙ! Τηρουμένων των αναλογιών και των προτιμήσεων, το καλύτερο συγκρότημα που είδα στο φετινό φεστιβάλ! Φοβερή μουσική, εκπληκτικός frontman ο Aaron Stainthorpe! Το συγκρότημα αποτελείται από 2 κιθαρίστες, 1 drummer και δύο κοπέλες, η μία στο μπάσο και η άλλη στα πλήκτρα. Βγάζω το καπέλο σε όλους! Πρώτον γιατί έπαιζαν μέσα στη ζέστη όπως οι Anathema! Συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είχαν μαζευτεί ήδη μερικές χιλιάδες κόσμος λόγω Metallica… Ο Stainthorpe κάνει φοβερό show πάνω στη σκηνή. Τραγουδάει όπως στα CD, δεν καταλαβαίνεις ότι είναι live! Είχε και τα χέρια του βαμμένα με κόκκινη και μαύρη μπογιά (σαν ματωμένα και βρώμικα…) και ακολουθούσε απόλυτα το μελαγχολικό ρυθμό των τραγουδιών γονατίζοντας και πιάνοντας το κεφάλι του με απόγνωση! Κρίμα που ήταν ακόμα μέρα γιατί μάλλον θα κάνανε μεγάλα πράγματα αυτοί αν ήταν νύχτα (μπρρρ…).

Mastodon (Technical / Progressive Groove Metal). Οι κι-εμείς-μπορούμε-να-παίξουμε-
πολύ-γρήγορα-χωρίς-να-μας-φεύγουν-οι-μπαγκέτες-
και-οι-πένες- απ’τα-χέρια! Αυτοί οι τύποι μου κατέστρεψαν τη βραδιά καθώς μου προκάλεσαν έναν ισχυρότατο πονοκέφαλο που δεν έφυγε μέχρι το τέλος του φεστιβάλ. Γι’αυτό και τους δίνω με χαρά το βραβείο της χειρότερης μπάντας που έχω ακούσει live! Χάλια μουσική (τρέχουμε και δε φτάνουμε…), χάλια φωνή (αγριοφωνάρα…), χάλια όλα! Απορώ απλά, πώς διάολο έχουν κοινό αυτοί οι τύποι…

Metallica (Thrash Metal/Modern Rock). Το link και οι πληροφορίες γι’αυτούς είναι μάλλον περιττά οπότε περνάω στο παρασύνθημα. Έπαιξαν 2,5 ώρες (!) και το playlist ήταν ονειρικό, με τραγούδια αποκλειστικά από το Black Album και πίσω! Για τους παλιούς φαν αυτό είναι ευλογία γιατί το Black Album θεωρείται δίσκος-ορόσημο για τη μπάντα, και πολλοί έχουν την άποψη ότι μετά από αυτόν, πήραν την κάτω βόλτα. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Όμως στο live είναι απλά ασύγκριτοι… Τρομερή εμπειρία κι αυτοπεποίθηση, εκπληκτική απόδοση και έξυπνα στημένο σετ είναι μερικές από τις «αρετές» που μπορεί κανείς να τους αποδώσει. Για την ποιότητα της μουσικής τους και την ικανότητα τους στο παίξιμο, ούτε λόγος…οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης! Εκπληκτικές «στιγμές» το «Master of Puppets» (καπνογόνα και σκόνη στο τετράγωνο!!!) και το «One» με εισαγωγή πολυβόλων και ελικοπτέρων σε πλήρες σκοτάδι! Συγχαίρω και τους ηχολήπτες και φωτιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να δημιουργηθεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Φήμες λένε ότι μαζεύτηκαν γύρω στις 25.000 κόσμος να τους δουν! Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο και ότι έκανα τρεις ώρες να πάω σπίτι μου (Μαλακάσα-Αθήνα)…! Ενδεικτικά σημειώνω ότι «έφαγα» μία ώρα κι ένα τέταρτο για να βγω από το πάρκινγκ…

Σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακή διοργάνωση, αλλά ούτε και άψογη. Σίγουρο συμπέρασμα είναι το εξής. Συμφέρει να τρέξεις να πάρεις εισητήριο για το Rockwave αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως το «μεγάλο» όνομα που φέρνουν. Αν θέλεις να δεις π.χ. Anathema ή My Dying Bride που έρχονται ως support δεν αξίζει τον κόπο. Τους χρησιμοποιούν σαν ευχάριστο συμπλήρωμα. Και στο κάτω κάτω δεν γίνεται να ακούς doom metal μπάντα μέσα στο λιοπύρι! Κι αυτό είναι που δεν κατάλαβα ποτέ. Γιατί πρέπει να ξεκινάει το φεστιβάλ στις 15:30 η ώρα (μήνα Ιούλιο…) και δεν ξεκινάει κατά τις 6; Κι αντί να τελειώνει στις 12 να τελειώνει στις 2:30; Εμάς πάντως μας αφήνει η μαμά μας…

{Λυπάμαι που δε βρέθηκα και την 1η μέρα στο Terra Vibe… Θα ήθελα πολύ να δω τον Robert Plant… Γι’ αυτό κι έχω περιορίσει το «memories» στις άλλες δύο μέρες καθώς για την πρώτη δεν έχω άποψη. Για παραπάνω πληροφορίες για τα συγκροτήματα τσεκάρετε εδώ. Φοβερή εγκυκλοπαίδεια, από όπου πήρα κι εγώ τις πληροφορίες που χρειάστηκα για το post. Επίσης από το post λείπουν οι καλές φωτογραφίες… Αυτές που έχω βάλει είναι από το κινητάκι μου εκτός από αυτή με τους Sabbath που τη βρήκα στο internet.}

21 thoughts on “Rockwave 2007 memories

Add yours

 1. οι πιο καλες κριτηκες απο συναυλιες ειναι αυτες που ειναι γρασμμενες απο τους απλους fan για τους fans!!!(that’s you by the way!)
  και εγω λυπαμαι που δεν ειδα τον robert plant!!! :((((

  αλλα που ειναι η φωτογραφια σου void? o 2σx2 ειχε μια απο τον εαυτο του….μονο με τα χερια σου θα την βγαλεις νομιζεις??? :)))))

  (να δω ΤΙ θα πει τωρα ο 2σx2!!!!!)

 2. Πολύ ωραία κριτική, ακόμα και για μένα που σχεδόν δεν αναγνωρίζω κανένα από τα συγκροτήματα!

  Το καγκελάκι πάντως το έχω δει και αλλού. Σε συναυλίες με πολύ κόσμο (πάνω από 20.000 άτομα) κάνει σίγουρα τη διαφορά. Σε ακόμα μεγαλύτερες συναυλίες (50.000 άτομα) έχω δει και δύο καγκελάκια, το ένα μέσα στο άλλο. Αν μαζευτούν τρεις κι ο κούκος, σίγουρα δεν έχει νόημα, αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογήσεις τα παραπάνω λεφτά που πλήρωσαν κάποιοι, γι’ αυτό το αφήνεις στη θέση του.

 3. Εγώ δεν έδωσα μία. Κι ας τρελλαινόμουν να δω πολλούς από αυτούς. Μετά τους Tool δεν ξαναπάω σε ελληνική διοργάνωση.

  Μα είναι σοβαροί; Anathema και My Dying Bride καταμεσήμερο; Ουστ!

  Μα είναι σοβαροί; Mastodon; :0 Και, τέλος πάντων, Mastodon πριν τους My Dying Bride; Έλεοοοοοοος!

  Επίσης, οι Dream Theater είναι από τα συγκροτήματα που έχουν ήδη αφήσει ιστορία. Αυτόν όμως τον κωλοπαιδισμό του Portnoy κυρίως δεν τον αντέχω… Ψψψψψτ, να σου πω… Είχε φέρει και τον Κινέζο σκλάβο μαζί του ή αυτήν την φορά είχε αλλάξει; (Λες να τα έφτυσε ο Κινέζος;)

  Υ.Γ. Πάντως διάβαζα για τον Plant και τους Metallica και μου έρχεται να κλαίω που δεν το είδα… Αναθεματισμένοι Έλληνες διοργανωτές! Γκρρρρρρρ…

 4. Διαβάζοντας το post σου ήθελα να πω κι εγώ την κακία μου για τους Mastodon… αυτοί είχαν στομαχικές διαταραχές και ήρθαν να ξεράσουν στα αυτιά μας…καλά επιεικώς απαράδεκτοι.
  Παραπονιέστε οι περισσότεροι για την καινούρια μόδα των PL1,2,3 αυτό είναι όμως κάτι που το υιοθετήσαμε από συναυλίες του εξωτερικού και μια χαρά θα ήτανε αν και η οργανώση ήταν καλύτερη.
  Πάντως σε γενικές γραμμές το Rockwave ήταν καλό φέτος απλά, με εξαίρεση τους Metallica, δεν είχε πολύ νεύρο.
  Όλα καλά…

 5. Καλά, μιλάμε για πλήρη και εκπληκτική κάλυψη! Μακάρι να μας έλεγες και για τον Plant!

 6. Περιορίζομαι να σου πω ότι είσαι μεγάλος απατεώνας.
  Ξεγύμνωμα: Ο κυριος void επι ημέρες με παρακαλούσε να πάμε στην τριτη μέρα του φεστιβάλ. Τελικά με παράτησε και πήγε δια της πλαγίας οδού χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες του με τον υπόκοσμο και τα πλοκάμια της μαφίας. Παρακολούθησε τσάμπα τη συναυλία, μπήκε μουλωχτά στο pl2. Τα υπόλοιπα δεν τα γράφω, θα τον σιχαθείτε.

  Κατά τ’ άλλα έγραψες ένα αριστουργηματικό review, φίλε!

  @tzotza: Το παίζει low-profile γκόμενος. Προσπαθεί να δημιουργεί και να συντηρεί μια αύρα μυστηρίου γύρω από την εικόνα του και να χτίζει το μύθο του απόλυτου αρσενικού. Θα μεγαλώσει…

 7. μηπως θα επρεπε οι κυριοι και οι κυριες της Didi music, να ριξουν και μια ματια στα blogs, να φωτιστουν περι του τι τελικα εισπραττουν οι επισκεπτες του φεστιβαλ, ε; Καλη και ξεσηκωτικη η αφίσα με την ξανθη νεαρα που ουρλιαζει( δεν ξερω αν ειχε δει τις τιμες των εισιτηρίων..) αλλα καλον είναι να ακουνε και τη γνωμη του κοινου. Δεν εχω παει ποτε και ντρεπομαι που το λεω. Μαλλον πρεπει να ετοιμαστω ψυχολογικως πρωτα, τι λετε κι εσεις «γιατρε»΄; χαιρετε!

 8. @Tzotza & 2Σx2: Τι κομμα εχετε φτιαξει εσεις οι δυο; Δε ξεπουλιεμαι ρε γελοιε, δεν ειμεθα ολοι ξεφτιλες σαν κι εσενα (για τον δισχιδη παει αυτο…) Αγαπητη Tzotza ευχαριστω για τα καλα λογια, αλλα μαλλον θα τη βγαλω καθαρη με τα χερακια μου! Αν κι εχω κατι υποψιν, αλλα απο φθινοπωρο και μετα…

  @Σοφια: Ευχαριστω! Χαιρομαι που βρηκες ενδιαφερουσα την «κριτικη» γιατι μου πηρε καμποσο να τη γραψω… Οσο για το καγκελακι, το ‘ξερα οτι ελεγα βλακειες περι παγκοσμιας πρωτοτυπιας! Τελικα διαβασα οτι προκειται (συμφωνα με τη Didi) για την τελευταια λεξη της «τεχνολογιας» στην ασφαλεια σε συναυλιακους χωρους. Επειδη ολοι θελουν να πανε μπροστα και πιεζονται σα σαρδελες, βαζουν καγκελακι για να δινουν «αερα» σε μερικους «εκλεκτους» που εδωσαν κατι παραπανω. Παντως αν ειναι αδειος ο εν λογω χωρος ειναι εκνευριστικο να καθεσαι μπροστα σε ενα καγκελο χωρις λογο…

  @Industrial Daisies: Ασε με τους Mastodon, τους θυμαμαι και τα παιρνω στο κρανιο!

  Ποιος ειναι ο κινεζος; Δεν τον ξερω και δεν ειμουν κοντα στη σκηνη οταν επαιζαν για να κοβω κινηση!

  Σταματα να νευριαζεις με τους διοργανωτες! Σου υποσχομαι οτι θα τους σκοτωσουμε, ενταξει;

  @Tsaperdona: Μα κι εγω σατανιστης ειμαι δεν το χατε καταλαβει;

  Ου, ου, σιξ χαντρεντ σιξτυ σιξ…!

  @Σταυρουλινα: Συμφωνω και για τους Mastodon (μπλιαχχχ) και για το νευρο που ελειπε απο το Rockwave. Λες κι ηταν ολοι υπνωτισμενοι σε κατι φασεις… Ε, αμα ξεκιναει το νταβαντουρι στις τρεισημισι με 35 βαθμους…

  Υ.Γ. Καλως ηλθες!

  @Sardonian: Εσυ με παραπεμπεις, εγω θα παω…;

  @R2-D2: Ω, μερσι μποκου μεσιε! Κι εγω ηθελα να εχω δει Plant γαμωτο!

  @Σπυρος: Καλημερα, ολη μερα! Ευχαριστω για την επιβεβαιωση! Απιστευτο νουμερο, ε;

  @Auburn Kate: Η ξανθη νεαρα που ουρλιαζει που μενει ειπαμε; Μηπως εχεις το τηλεφωνο της;

 9. Agapite void!
  Kales oi kritikes sou, symfwnoun panw-katw me osa mou eipan filoi mou pou pigan sti 2i kai 3i mera. Egw de ta katafera….kai se zilevw apistefta!! Alla nomizw pws tha me zilepseis perissotero an sou pw oti prin 1 mina eida Anathema (kai dikoi mou latremenoi!!!), mia nyxta me vroxi, se ena club-prwin ekklisia, pou paiksane gia 2 wres kai to eisitirio itan 13 euro!!!!!! Giati edw to lene Ollandia, vlepeis…kai apo organwsi kseroun kai ta lefta sou pianoun topo!!!

  Fifi

 10. @Idimon: Ε, γι’αυτο λεγεστε και Ειδήμων αγαπητε!

  @Fifi: Τι σαδισμος! Τι αλλα καλα εχει στην Ολλανδια; Πες μας ετσι να λυσσαξουμε τελειως. Καλα η συναυλια που περιγραφεις πρεπει να ηταν φοβερη! Εγω φαντασιωνομαι συναυλια με Anathema, Saturnus και My Dying Bride με σουπερ performances κλπ κλπ! Αλλα δε με βλεπω να το ζω ποτε…

  Καλως ηλθατε κι οι δυο!

 11. Αγαπητέ void,
  σόρι για το σαδισμό αλλά είχα πρασινίσει όντως από τη ζήλεια μου!!
  Έχει πολλά καλά η Ολλανδία αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω παρέα να με ακολουθεί και χάνω τα καλύτερα..Κάτι φεστιβάλ δλδ τύπου Rockwave με κάμπιγκ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ονοματα και με λιγότερα λεφτά από ότι το 3ήμερο στη Μαλακάσσα!! Μα σε ολόκληρη χώρα να μην έχω βρει άνθρωπο να συμφωνούμε στη μουσική..? έλεος δλδ!..
  Στο ίδιο club είδα και τους Entwine (φινλανδοί, υπέροχοι, ψάξτους!)…
  Τον συνδυασμό Anathema+MyDyingBride(+Opeth) πόσες φορές τον ονειρέυτηκα!!…Αχ!
  Καλώς σε βρήκα και Καληνύχτα!!!
  Φίφη

 12. @Φίφη: Τωρα θα σου ελεγα οτι ανετα θα μπορουσα να σε «ακολουθω» σε τετοιες συναυλιες, αλλα μενεις Ολλανδια κι εσυ…! Εγκλημα κανεις παντως, εγω σε καποιες που αξιζουνε πολυ θα πηγαινα και μονος μου!

  Τους Entwine δε θυμαμαι αν τους εχω ξανακουσει, αλλα θα τους ψαξω. Παντα μ’αρεσει να γνωριζω καινουρια συγκροτηματα οποτε thanks για την παραπομπη!

  Υ.Γ. To Φίφη ειναι όνομα ή ψευδωνυμο; Υπαρχει λογος που ρωταω…

 13. Αγαπητέ void,
  μη νομίζεις, Anathema και Entwine μόνη μου πήγα!…Αλλά σε τριήμερο φεστιβάλ, στη Ολλανδία, με όσα κυκλοφορούν και έχω δει τον κόσμο να κάνει, να πάω κάμπιγκ μόνη μου…κωλώνω λίγο, το παραδέχομαι!!
  Δεν είναι πολύ γνωστοί αν και έχουν βγάλει 5-6 album, στη Φινλανδία πάντως, είναι από τα καλά ονόματα.
  Το Φίφη είναι υποκοριστικό, με φώναζαν έτσι στο λύκειο, δε το συμπαθώ πολύ αλλά είναι γεμάτο αναμνήσεις….(δακρύβρεχτο ακούστηκε αυτό!…)
  Γιατί, ξέρεις κάποια που να λέγεται όντως Φίφη??

 14. Ουψ!
  Αυτό ομολογουμένως δε το περίμενα…..!
  Αλλά και μένα οι φίλοι μου από τη γιαγιά μου το κλέψανε και μου το καθιέρωσαν!…
  Άμα σε μπερδεύει/ενοχλεί/κλπ πες το μου και θα το αλλάξω, no problem!

  Φίφη

 15. Οχι ρε, γιατι να με πειραζει; Αλλωστε τη μαμα μου τη φωναζουν Φιφή κι οχι Φίφη. Ειναι υποκοριστικο του Φρειδερικη !!! Ασχετο ε; Τελικα εσυ εχεις μπλογκ ή εισαι απλα περιπλανωμενη;

 16. Αγαπητέ void,
  Το Φίφη βγαίνει από το Σοφία, αλλά δεν ήθελα να μπερδευτεί με την Σοφία στο Λονδίνο..!
  Άρχισα να διαβάζω blog εξαιτίας της Αμαλίας και από τότε είναι κάποια που τα έχω ξεχωρίσει και τα παρακολουθώ. (πχ το δικό σου, την κωλόγρια, τον Γιορήκα, τον ΛεξΛούθορ, κ.α.)
  Όχι, εγώ δεν έχω blog.
  Φίφη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: